Mlade treba informirati o mogućnostima koje za njih donose EU programi!

Na online panelu “Nova era EU programa 2021.-2027.”koji je u sklopu Europskog tjedna mladih organizirao Grad Rijeka 25.svibnja predstavljene su mogućnosti koje mladima nude programi Europske unije u narednom razdoblju.   

 

Mlade treba informirati o mogućnostima koje za njih donose EU programi! - Slika 1

 

Sanja Posavec, pomoćnica ravnateljice Agencije za mobilnost i programe EU, nadležna za područje mladih i cjeloživotno učenje, predstavila je novu generaciju programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, a kao novost istaknula je i inicijativu DiscoverEU, koja je sada postala sastavni dio programa Erasmus+. 

 

Sandra Rozman, voditeljica projekata i programska suradnica u Mreži mladih Hrvatske pričala je o konzultacijama Europske unije u okviru kojih mladi imaju priliku iznijeti svoja mišljenja i prijedloge te na taj način utjecati i oblikovati europsku politiku koja ih se izravno tiče. Naglasila je kako aktivno sudjelujemo i imamo najviše uključenih mladih osoba među zemljama članicama. 

 

Hana Galogaža Lanča, voditeljica odnosa s javnošću i koordinatorica programa za mlade u CTK Rijeka predstavila je Eurodesk mrežu i rad njihovog Eurodesk centra, a načelnica Sektora za programiranje, koordinaciju i strateško praćenje Europskih strukturnih i investicijskih fondova pri MRRFEU, Iva Novak, predstavila je ulogu fondova Europske unije za mlade u novoj perspektivi. 

 

Nakon zanimljive rasprave te razmjene iskustva i iznesenih prijedloga unaprijeđena međusobne suradnje, sve četiri panelistice su jednoglasno istaknule kako je ključ uključivanja mladih u aktivnosti koje im se nude, posebno u ovo vrijeme pandemije - informiranje. 

 

Više o ovom online panelu pročitajte u članku na službenim mrežnim stranicama Grada Rijeke. 

datum objave: 26.05.2021.