Na svečanoj eTwinning konferenciji pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj dodijelila nagrade najboljim projektima

„eTwinning ima sjajnu budućnost, a vi ste pravi nositelji promjena“ – rekla je Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, na godišnjoj eTwinning konferenciji „Budućnost eTwinninga i kulturno nasljeđe u digitalno doba“ dodijelivši pet nagrada COMET najboljim eTwinning projektima.

 

Na svečanoj eTwinning konferenciji pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj dodijelila nagrade najboljim projektima    - Slika 1

Foto: Dobitnici nagrada s Lidijom Kralj, pomoćnicom ministrice znanosti i obrazovanja

 

U kategoriji „Predškolski odgoj i obrazovanje“ dobitnik nagrade je projekt „Kids in Action“ Dječjeg vrtića Petar Pan iz Zagreba. Dobitnik nagrade u kategoriji „Niži razredi osnovne škole“ je projekt „Singing Christmas around Europe'' Osnovne škole Stjepana Radića iz Božjakovine. U kategoriji „Viši razredi osnovne škole“ dobitnik nagrade je projekt „Adventures in castles, fortresses, churches and places of worship Osnovne škole Vladimira Nazora iz Pazina. Nagradu u kategoriji „Gimnazije“ dobio je projekt „Die Frau im Wandel der Zeit (Žena kroz vremena)” Gimnazije Metković iz Metkovića, a u kategoriji „Strukovne i umjetničke škole“ dobitnik nagrade je projekt „BookPals@schools.eu“ Ekonomske škole Požega iz Požege.

 

Rad na projektima najbolje se uči kroz eTwinning jer se stječu kompetencije koje traju cijeli život, napomenula je gospođa Lidija Kralj, a impozantne brojke za hrvatsku eTwinning zajednicu idu u prilog uspješnosti: Više od 4010 projekata te 9241 nastavnik i 1781 odgojno-obrazovna ustanova, među kojima njih 40 nosi oznaku eTwinning škole, čine dinamičnu, kreativnu i inovativnu eTwinning zajednicu odgojno-obrazovnih ustanova u Hrvatskoj. Status eTwinning škole podrazumijeva poticanje vođenja i upravljanja školom koristeći metodu podijeljene odgovornosti, poticanja zaposlenih na profesionalno usavršavanje i uvođenje digitalnih, jezičnih i interkulturalnih vještina u kurikulum škole.

 

Na svečanoj eTwinning konferenciji pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj dodijelila nagrade najboljim projektima    - Slika 2

Foto: Ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije mr. sc. Antonija Gladović

 

Ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU mr. sc. Antonija Gladović prilikom svečanog otvaranja konferencije naglasila je za gotovo 200 nazočnih kako su novine u ovogodišnjem Pozivu za podnošenje prijedloga za Erasmus+ posebne mogućnosti za eTwinning škole u okviru aktivnosti Školska partnerstva. S obzirom na to da je kombiniranje fizičkih mobilnosti i virtualne suradnje važan element ove vrste partnerstva, uporaba portala eTwinning te status eTwinning škole bit će posebno vrednovani u projektnim prijavama za Školska partnerstva.

 

Na svečanoj eTwinning konferenciji pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj dodijelila nagrade najboljim projektima    - Slika 3

 

Na događanju su sudionici imali priliku poslušati eTwinnere početnike i iskusne eTwinnere, kao i izvrsne eTwinning ambasadore koji su podijelili svoja korisna iskustva složivši se u jednome: kroz eTwinning u obrazovnoj ustanovi ojačaju kompetencije.

Na konferenciji su predstavljene mogućnosti eTwinninga za odgojno–obrazovne ustanove početnike, kao i mogućnosti za napredne korisnike s naglaskom na eTwinning škole.

Fotografije možete pogledati u galeriji: poveznica.

datum objave: 16.11.2018.