Nacionalni informativni dan: MSCA razmjena osoblja

Agencija za mobilnost i programe EU organizira promociju nadolazećeg natječaja Marie Skłodowska – Curie akcija za razmjenu osoblja koji se otvara 7. listopada 2021. godine s ciljem upoznavanja sudionika s novim pravilima natječaja te mogućnostima za istraživače, voditelje projektnih i istraživačkih timova, tehničko i administrativno osoblje koje pruža potporu aktivnostima istraživanja i inovacija u javnom i privatnom sektoru.

 

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na online informativni dan MSCA razmjena osoblja, koji će se održati u utorak 12. listopada 2021. od 9:30 do 12:30 sati putem Zoom platforme. Informativni dan će se održati na hrvatskom jeziku.

Dostupan je preliminarni program

 

Promociju natječaja MSCA razmjena osoblja u 2021. godini predstavit će gospodin Amir Spahić, projektni savjetnik iz Izvršne agencije za istraživanje, Europske komisije, a svoja iskustva u prijavi i sudjelovanju MSCA RISE aktivnostima u sklopu programa Obzor 2020. predstavit će nam prof. dr.sc. Marina Dabić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nacionalne koordinatorice nacionalnih osoba za kontakt, dr. sc. Ana Butković i Zorana Barišić iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, prezentirat će mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

Dodatno, na informativnom danu, nacionalne osobe za kontakt za Marie Skłodowska-Curie akcije i Zajednički istraživački centar Sandra Vidović i Ivan Makovec predstavit će korisne savjete za uspješnu projektnu prijavu i pronalazak partnera te nacionalni sustav podrške i aktivnosti planirane u 2021. godini. 

Informativni dan prvenstveno je namijenjen istraživačima i voditeljima projektnih i istraživačkih timova, tehničkom i administrativnom osoblju koje pruža potporu aktivnostima istraživanja i inovacija u organizacijama iz akademskog i neakademskog sektora uključujući mala i srednja poduzeća te neuspješnim prijaviteljima s prethodnog natječaja MSCA RISE projekata (rezervna lista i oni koji su prešli prag), kao i ostalim zainteresiranim dionicima iz znanstvene zajednice.

 

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijava je moguća putem sljedećeg obrasca za prijavu (pod događanje potrebno je odabrati MSCA razmjena osoblja). Prijave na informativni dan otvorene su do nedjelje 10. listopada 2021. do kraja dana.

Kako bismo naš informativni dan učinili što interaktivnijim te kako bismo vam omogućili dovoljno vremena da pripremite i postavite pitanja za naše govornike, otvorili smo Q&A sesiju u aplikaciji Slido koja će biti aktivna od 30. rujna 2021. do 12. listopada 2021. Aplikaciji možete pristupiti na slido.com, unesete kod #816 557 i postavite svoje pitanje.

 

U slučaju problema s prijavom putem navedene poveznice ili dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na e-mail ivan.makovec@mobilnost.hr.

 

Veselimo se Vašem dolasku!

Nacionalni informativni dan: MSCA razmjena osoblja - Slika 1

datum objave: 01.10.2021.