HOME / Novosti /
Nova Eurydice mrežna stranica

Nova Eurydice mrežna stranica

Pokrenuta je nova Eurydice mrežna stranica koju možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/

 

 

Mrežna stranica sastoji se od tri dijela: komparativnih izvještaja (Comparative Reports) posvećenih posebnim temama, detaljnih opisa nacionalnih obrazovnih sustava (National Descriptions of Education Systems) za 38 država koje sudjeluju u programu Erasmus+ te dijela posvećenog vijestima i člancima (News and Articles) u području obrazovanja.

 

  

    

Izvještaje i publikacije moguće je filtrirati prema godini i temi, a vijesti i članke prema godini i kategoriji. Poglavlje posvećeno aktualnim reformama i razvoju politika (Ongoing Reforms and Policy Developments) posebno je istaknuto i  omogućen je jednostavniji pristup.

 

Sve poveznice koje vode na staru mrežnu stranicu, bit će preusmjerene na novu glavnu stranicu mreže Eurydice.

 

Općenito o mreži Eurydice:

 

Eurydice je europska mreža namijenjena razmjeni i pružanju relevantnih podataka o obrazovnim sustavima i politikama u 38 zemalja, čime pruža podršku europskoj suradnji u području cjeloživotnog učenja i obrazovanja. Mreža Eurydice objavljuje informacije o obrazovnim sustavima i politikama, opise nacionalnih obrazovnih sustava, tematske komparativne studije, pokazatelje i drugu statistiku u području obrazovanja. Ti podaci tvorcima politika u području obrazovanja omogućuju donošenje kvalitetnih odluka. Publikacije i ostali objavljeni izvještaji odnose se na sve razine obrazovanja, od ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, sve do obrazovanja odraslih, a informacije se redovito ažuriraju.

 

datum objave: 12.04.2018.