Odabrani učenički eTwinning ambasadori

Ema Bašić iz Srednje škole Metković iz Metkovića i Mihovil Grubišić iz Srednje škole ban Josip Jelačić iz Zaprešića odabrani su učenici ambasadori za razdoblje 2020.-2021.

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u ožujku 2020. zaključila je natječaj za učenike pod nazivom „Učenički eTwinning ambasadori ”.

 

Na natječaju na koji se prijavilo 15 učenika i učenica odabrano je dvoje učenika ambasadora čiji video uradak na temu učitelja budućnosti i esej na temu klimatskih promjena kao najvećeg društvenog izazova današnjice najbolje pokazuju što za njih znači pojam učitelja/nastavnika budućnosti, kako učitelj/nastavnik budućnosti može omogućiti učenicima stjecanje znanja i vještina za 21. stoljeće, te kako tom procesu može pripomoći sudjelovanje u eTwinning projektima.

 

Odabrani učenici ambasadori Ema Bašić iz Srednje škole Metković iz Metkovića i Mihovil Grubišić iz Srednje škole ban Josip Jelačić iz Zaprešića, učenici su trećeg razreda srednje škole.

 

Tema ovogodišnjeg natječaja - učitelji budućnosti - ujedno je  i središnja tema obrazovne konferencije Ministarstva znanosti i obrazovanja planirane u okviru predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. godine. Održavanje konferencije Teachers and Trainers for the Future odgođeno je do lipnja te na njoj planiramo predstaviti ovaj videozapis  kako bismo  perspektivu učenika o tome kakvi bi učitelji/nastavnici budućnosti trebali biti približili obrazovnim stručnjacima – sudionicima konferencije.

 

U suradnji s Nacionalnom službom za podršku eTwinningu učenici ambasadori  promicat će među svojim vršnjacima eTwinning kao aktivnost koja potpomaže inovacije u pedagogiji i korištenju tehnologije unutar odgojno-obrazovnog procesa te promiče angažman učenika kao pokretača promjena. Mandat učenika ambasadora traje do lipnja 2021. godine.

 

Svi pristigli radovi ukazuju na velik uložen trud učenika i mentora u pripremu prijava te stoga ovim putem zahvaljujemo učenicima i njihovim mentorima na  interesu za natječaj i trudu uloženom u pripremu prijava.

Svim prijaviteljima Agencija će za zahvalu na sudjelovanju uputiti paket s informativnim i promotivnim materijalima.

 

Dobitnicima čestitamo i veselimo se suradnji!

 

Pogledajte promotivni video koji sadrži njihove uratke.

 

datum objave: 01.04.2020.