Odluka o dodjeli Europske oznake jezika za 2021. godinu

Od 2021. godine Europska oznaka jezika dodjeljuje se isključivo projektima provedenima u sklopu programa Erasmus+ odnosno organizacijama koje su provele Erasmus+ projekte mobilnosti (Ključna aktivnost 1) ili projekte partnerstava (Ključna aktivnost 2) s izvrsnim rezultatima u području učenja i poučavanja jezika.  Korisnicima iz Republike Hrvatske planirana je dodjela ukupno četiriju nagrade, po jedna za svaku od sljedećih kategorija: Odgoj i opće obrazovanje; Strukovno obrazovanje i osposobljavanje; Obrazovanje odraslih i Visoko obrazovanje. Ovogodišnja dodjela nagrade održat će se u okviru jesenskih informativnih i edukativnih događanja koja se provode u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije.

 

Članovi Nacionalnog odbora, sukladno Smjernicama za provedbu Europske oznake jezika donijeli su prijedlog o dodjeli Europske oznake jezika u kategoriji Odgoj i opće obrazovanje te u kategoriji Strukovno obrazovanje i osposobljavanje.

 

U kategorijama Obrazovanje odraslih i Visoko obrazovanje 2021. godine neće biti dodijeljena Europska oznaka jezika budući da nije nominiran nijedan projekt zbog nepostojanja projekata koji ispunjavaju sve formalne kriterije za 2021. godinu.

 

Odluka o dodjeli Europske oznake jezika za 2021. godinu

datum objave: 03.11.2021.