Održan Obzor Europa informativni dan - Zajednički istraživački centar: Mogućnosti za hrvatske istraživače i organizacije

Agencija za mobilnost i programe EU održala je 26. listopada 2021. godine Obzor Europa informativni dan pod nazivom „Zajednički istraživački centar: Mogućnosti za hrvatske istraživače i organizacije“.

Cilj nacionalnog informativnog dana, kojem je prisustvovalo više od 130 sudionika, bio je upoznati istraživače i administrativno osoblje uključeno u pripremu i provedbu projekta, znanstvene organizacije iz javnog i privatnog sektora te mala i srednja poduzeća kao i start-up tvrtke s mogućnostima koje im se pružaju u okviru suradnje sa Zajedničkim istraživačkim centrom (JRC).

 

Održan Obzor Europa informativni dan - Zajednički istraživački centar: Mogućnosti za hrvatske istraživače i organizacije - Slika 1


Na informativnom danu predstavljena je uloga Zajedničkog istraživačkog centra (Joint Research Centre - JRC) u programu Obzor Europa, princip otvorenog pristupa istraživačkim infrastrukturama Zajedničkog istraživačkog centra, program suradničkoga doktorskog partnerstva te Centar za napredne studije. Također, predstavljena su iskustva hrvatskog doktoranda sa stažiranja u Zajedničkom istraživačkom centru te je informativni dan zaključen prezentacijom mjera za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU.

Dostupne su prezentacije.

Zajednički istraživački centar (JRC) je znanstveno-stručna služba Europske komisije koja neovisnim znanstvenim savjetima temeljenima na dokazima osigurava znanstveno stručnu potporu pri oblikovanju politika EU-a.

Za detaljnije informacije o mogućnostima suradnje sa Zajedničkim istraživačkim centrom (JRC-om), slobodno se obratite JRC nacionalnim osobama za kontakt na mail sandra.vidovic@mobilnost.hr te ivan.makovec@mobilnost.hr.

datum objave: 27.10.2021.