Online konferencija u povodu obilježavanja Europskog dana jezika

Europski dan jezika obilježava se 26. rujna svake godine od 2001. sa svrhom osvješćivanja važnosti učenja jezika i jezične raznolikosti u Europskoj uniji. Tim povodom Europska komisija održat će 28. rujna od 10 do 12 sati online konferenciju "Education begins with language" na kojoj će istaknuti ulogu jezičnih kompetencija za budući europski prostor obrazovanja.

 

Tijekom konferencije sudionici će raspravljati o načinima poticanja učenja stranih jezika te o tome kako uključiti jezičnu raznolikost i potaknuti korištenje literature na drugim jezicima u školama. Raspravu će otvoriti europska povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Mariya Gabriel, a sudjelovat će i drugi visoki dužnosnici. Konferencija će biti emitirana uživo na engleskom jeziku, uz osiguran prijevod na francuski, njemački i talijanski jezik.

 

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, uz prethodnu registraciju putem poveznice. Prijaviti se možete do 24. rujna. Za prijavu je potrebno napraviti EU login korisnički račun. Također možete postaviti pitanje sudionicima rasprave prije konferencije na engleskom, francuskom, njemačkom i talijanskom jeziku putem elektroničke pošte eac-edl-2020-event@ec.europa.eu ili uživo putem chata za vrijeme događaja.

 

Nakon događaja u 14 sati uključite se ponovno putem iste poveznice i pratite premijerno prikazivanje videa kojim slavimo 20 godina izvrsnosti u učenju jezika i provedbi Erasmus+ projekata nagrađenih Europskom oznakom jezika.

 

Vizual konferencije

datum objave: 22.09.2020.