Otvorene su prijave za niz webinara u sklopu nove generacije programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

U razdoblju od 29. ožujka do 1. travnja 2021. Agencija za mobilnost i programe EU organizira niz mrežnih seminara (webinara) namijenjenih potencijalnim prijaviteljima projekata u okviru programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti.

 

Webinari će se održati s ciljem podrške svim zainteresiranima za podnošenje projektnih prijedloga u različitim programskim područjima.

Raspored održavanja webinara s više informacija o sadržaju možete pogledati u nastavku.

 

Potrebno je prijaviti se za sudjelovanje klikom na prijavni obrazac ispod naziva i opisa svakog od ponuđenih webinara. Broj mjesta je ograničen pa vas molimo da se prijavite čim prije, a svakako prije isteka navedenog roka za prijavu.

 

U slučaju da niste primili potvrdu prijave na e-mail naveden u prijavnom obrascu, molimo vas da svakako provjerite i vaš spam/neželjenu poštu.

 

 

RASPORED WEBINARA:

 

PROGRAM EUROPSKE SNAGE SOLIDARNOSTI: Imamo ideju! - webinar o Projektima solidarnosti
29. ožujka 2021., 10:00 – 13:00 h

Otvorene su prijave za niz webinara u sklopu nove generacije programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti - Slika 1


Cilj je webinara pojasniti aktivnost Projekti solidarnosti i kako prijaviti projekt, predstaviti primjere dobre prakse u Hrvatskoj te dati svima priliku da u otvorenom razgovoru dobiju povratnu informaciju za svoju projektnu ideju. Webinar je namijenjen mladim osobama od 18 do 30 godina, predstavnicima udruga, srednjih škola ili drugih organizacija i ustanova. Projekti solidarnosti mladima omogućuju da preuzmu inicijativu i potaknu konkretnu promjenu u svojoj zajednici.

 

DODATNA NAPOMENA: Svi zainteresirani za projekte volontiranja i Oznaku kvalitete mogu se javiti na savjetovanje putem e-adrese ess@mobilnost.hr.

 

Program rada webinara o Projektima solidarnosti

Prijavni obrazac za webinar o Projektima solidarnosti

 

Rok za prijavu: 28. ožujka 2021.

 

 

ERASMUS+, ODGOJ I OPĆE OBRAZOVANJE: Novi program - nove mogućnosti - predstavljanje Ključne aktivnosti 1 – Projekti mobilnosti i Ključne aktivnosti 2 - Partnerstva za suradnju u području odgoja i općeg obrazovanja u novom programskom razdoblju
30. ožujka 2021., 10:00 – 13:00 h

Otvorene su prijave za niz webinara u sklopu nove generacije programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti - Slika 2

 

Potencijalni prijavitelji iz područja odgoja i općeg obrazovanja na ovom će događanju doznati novosti koje donosi novi program Erasmus +, što su i kako su koncipirani projekti mobilnosti, a kako partnerstva za suradnju, kako osmisliti i prijaviti projekt, kako unaprijediti rad svoje ustanove sudjelovanjem u Programu te poslušati primjere dobre prakse u provedbi nastavničkih i učeničkih mobilnosti te partnerstava za suradnju.

U novom Programu, važna je novost da projekti Školskih partnerstava nisu predviđeni, a mobilnosti učenika su podržane kao aktivnosti unutar projekata mobilnosti (KA1). Potencijalni prijavitelji su škole koje provode opće obrazovanje na predškolskoj, osnovnoškolskoj ili srednjoškolskoj razini; lokalna i regionalna javna tijela, koordinacijska tijela i druge organizacije aktivne u području školskog obrazovanja (visoka učilišta, udruge, tvrtke, knjižnice, tijela lokalnih i regionalnih vlasti i sl.).

 

Program rada webinara o Ključnim aktivnostima 1 i 2 u području odgoja i općeg obrazovanja

 

Prijavni obrazac za webinar o Ključnim aktivnostima 1 i 2 u području odgoja i općeg obrazovanja

 

Rok za prijavu: 28. ožujka 2021.

 

 

ERASMUS+, OBRAZOVANJE ODRASLIH: Obrazovanje odraslih u novom programu Erasmus+: koje su mogućnosti?
30. ožujka 2021., 13:00 – 16:30 h

Otvorene su prijave za niz webinara u sklopu nove generacije programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti - Slika 3

 

Webinar je namijenjen  organizacijama koje nude programe općeg, nestrukovnog obrazovanja odraslih osoba te su zainteresirane za provedbu projekata u području obrazovanja odraslih, u okviru novog programskog razdoblja Erasmus+ 2021.-2027. Zainteresiranim sudionicima bit će predstavljene nove značajke i mogućnosti provedbe projekata s partnerima iz drugih zemalja EU u dvije ključne aktivnosti - mobilnosti u svrhu učenja za pojedince (Ključna aktivnost 1) i partnerstva za suradnju  (Ključna aktivnost 2).

 

Program rada webinara o obrazovanju odraslih u novom programu Erasmus+

 

Prijavni obrazac za webinar o obrazovanju odraslih u novom programu Erasmus+

 

Rok za prijavu: 28. ožujka 2021.

 

 

ERASMUS+, STRUKOVNO OBRAZOVANJE I OSPOSOBLJAVANJE: Predstavljanje aktivnosti i mogućnosti u novom programskom razdoblju u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja
31. ožujka 2021., 10:00 - 13:30 h

 

Otvorene su prijave za niz webinara u sklopu nove generacije programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti - Slika 4

Tijekom webinara, bit će predstavljene Ključna aktivnost 1 i 2 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (VET) u novom programskom razdoblju.

 

Program rada webinara o Ključnim aktivnostima 1 i 2 u području  strukovnog obrazovanja i osposobljavanja

 

Prijavni obrazac za webinar o Ključnim aktivnostima 1 i 2 u području  strukovnog obrazovanja i osposobljavanja

 

Rok za prijavu: 28. ožujka 2021.

 

 

ERASMUS+, VISOKO OBRAZOVANJE: Predstavljanje Ključne aktivnosti 2 te centraliziranih aktivnosti u novom programu Erasmus+ za područje visokog obrazovanja
31. ožujka 2021., 11:00 - 12:30 

Otvorene su prijave za niz webinara u sklopu nove generacije programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti - Slika 5

Tijekom webinara, čut ćete relevantne informacije za prijavitelje Ključne aktivnosti 2 te centraliziranih aktivnosti u području visokog obrazovanja u novom programskom razdoblju.

 

Program rada webinara o Ključnoj aktivnosti 2 i centraliziranim aktivnostima u novom programu Erasmus+ za područje visokog obrazovanja 

 

Prijavni obrazac za webinar o Ključnoj aktivnosti 2 i centraliziranim aktivnostima u novom programu Erasmus+ za područje visokog obrazovanja

 

Rok za prijavu: 28. ožujka 2021.

 

 

ERASMUS+, PODRUČJE MLADIH: Mogućnosti u okviru Erasmus+ područja za mlade u novom programskom razdoblju
1. travnja 2021., 10:00 - 13:30 h

Otvorene su prijave za niz webinara u sklopu nove generacije programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti - Slika 6


Cilj webinara je predstaviti glavne postavke Erasmus+ programa u području mladih za razdoblje 2021. -2027. te informirati potencijalne prijavitelje o novostima u okviru Ključne aktivnosti 1, koja obuhvaća projekte Razmjena mladih, Mobilnosti osoba koje rade s mladima te "novi-stari" format kojim se potiče aktivno sudjelovanje mladih - Aktivnosti sudjelovanja mladih. U drugom dijelu webinara, bit će predstavljene novosti u okviru Ključne aktivnosti 2 - Partnerstva za suradnju.

 

Program rada webinara o programu Erasmus+, području mladih

 

Prijavni obrazac za webinar o programu Erasmus+, području mladih

 

Rok za prijavu: 30. ožujka 2021. do 15:00 h

 

 

ERASMUS+, VISOKO OBRAZOVANJE: Predstavljanje Ključne aktivnosti 1 u novom programu Erasmus+
9. travnja 2021., 11:00 – 14:00

 

Otvorene su prijave za niz webinara u sklopu nove generacije programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti - Slika 7

 

Tijekom webinara, čut ćete više informacija o Ključnoj aktivnosti 1 u području visokog obrazovanja u novom programskom razdoblju.

 

DODATNA NAPOMENA: Za sudjelovanje na ovom webinaru, prijaviti se mogu samo predstavnici ustanova nositelja Erasmus Povelje u visokom obrazovanju (ECHE), budući da je to preduvjet za prijavu projekata u programu Erasmus+ u ovome području.

 

Program rada webinara o Ključnoj aktivnosti 1 u novom programu Erasmus+ za područje visokog obrazovanja

Prijavni obrazac za webinar o Ključnoj aktivnosti 1 u novom programu Erasmus+ za područje visokog obrazovanja

 

Rok za prijavu: 7. travnja do 14:00 h

datum objave: 19.03.2021.