HOME / Novosti /
Podrška EPALE zajednice u situaciji uzrokovanoj pandemijom Covid-19

Podrška EPALE zajednice u situaciji uzrokovanoj pandemijom Covid-19

Nakon što je pandemija koronavirusa preko noći promijenila način rada organizacija za obrazovanje odraslih, platforma EPALE ponudila je niz inicijativa i informacija za potporu i pomoć toj zajednici te povezivanje njezinih članova.

 

 

Nastavnici u obrazovanju odraslih na platformi mogu potražiti iskustva drugih kolega u online učenju i podijeliti vlastita. Inicijativa priče EPALE zajednice pokrenuta je kako bi se nastavnici povezali, jedni druge nadahnuli i podijelili inovativna rješenja za podršku učenicima u ovim novim uvjetima, ali i probleme i izazove s kojima su se susreli. Priče će biti objavljene u posebnoj rubrici na EPALE platformi te naknadno u online publikaciji "Story book".

 

Također na EPALE platformi možete pročitati intervjue sa stručnjacima u području obrazovanja odraslih. Kroz intervjue stručnjaci iz različitih područja i zemalja obrađuju teme poput digitalnog učenja, aktivnog građanstva, socijalne uključenosti.

Dostupan je i set alata za učenje na daljinu koje nastavnici mogu primjenjivati u radu. Također, 27. svibnja 2020. na platformi će se održati online rasprava na temu odgovora obrazovnog sustava na potrebu učenja na daljinu.

 

EPALE (ePlatform for Adult Learning in Europe) je platforma Europske komisije za obrazovanje odraslih u Europi koja korisnicima omogućuje povezivanje s ostalim korisnicima diljem Europe, sudjelovanje u raspravama, razmjenu dobrih praksi, pregled događanja i novosti i traženje partnera u području obrazovanju odraslih.

 

 

datum objave: 14.05.2020.