Priručnik Mladi aktivisti - projektni optimisti

U svrhu osnaživanja udruga mladih i za mlade radi podizanja kvalitete života mladih na urbanim i ruralnim područjima Slavonije proveden je projekt „Mladi aktivisti-projektni optimisti“. Riječ je o projektu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji je proveden u suradnji s projektnim partnerima Volonterskim centrom Osijek i Volonterskim centrom Slavonski Brod.

 

Kroz projektne aktivnosti poticalo se jačanje kapaciteta i operativnih sposobnosti udruga koje se bave mladima kako bi ih potaknule na formiranje i prakticiranje uloge aktivnog građanina u različitim dijelovima društvenog života i rješavanju društvenih problema, kao i poticanje volonterstva među mladima.

 

Udruge za mlade s područja Slavonskog Broda i Osijeka provodile su vlastite projekte (uz koordinaciju Centra za kulturne djelatnosti), te su se na taj način multiplicirali učinci ovoga projekta na velik broj djece i mladih s područja Slavonije.

 

O tome kako su se mladi snašli u svojoj ulozi samostalnih provoditelja projekata, na koje su se probleme i korisnike orijentirali u provođenju svojih ideja pročitajte u priručniku „Mladi aktivisti-projektni optimisti“ koji je izradio Centar za kulturne djelatnosti uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Priručnik Mladi aktivisti - projektni optimisti - Slika 1

datum objave: 24.07.2018.