HOME / Novosti /
Projektima Europskih snaga solidarnosti dodijeljeno više od 700.000 eura

Projektima Europskih snaga solidarnosti dodijeljeno više od 700.000 eura

U trećoj godini provedbe programa Europske snage solidarnosti hrvatski su prijavitelji na natječaju za 2020. godinu u drugom ovogodišnjem roku do 7. svibnja 2020. predali dosad najveći broj projektnih prijava. Od ukupno 46 pristiglih projektnih prijedloga, za koje je zatražena ukupna financijska potpora viša od milijun eura, Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) odobrila je u sklopu raspoloživog budžeta financiranje projekata koji su zadovoljili najviše standarde kvalitete. Ukupno je navedenim projektima aktivnosti volontiranja, volonterskih partnerstava, stažiranja i zaposlenja te projektima solidarnosti odobrena financijska potpora u visini 700.473,55 eura. Na stranicama Europskih snaga solidarnosti dostupne su detaljnije informacije odnosno Obavijest o dodjeli financijske potpore u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. te o dodjeli licenci za mrežnu jezičnu potporu, rok 7. svibnja 2020.

 

Europske snage solidarnosti pružaju priliku mladima da steknu neprocjenjivo iskustvo, razviju svoje vještine i daju doprinos društvu slijedeći Načela Europskih snaga solidarnosti. Navedenim programom, za čiju je provedbu na području Republike Hrvatske zadužena AMPEU, Europska komisija financira aktivnosti povezane s uslugama od općeg dobra koje obuhvaćaju različita područja. Sudjelovanje u programu donosi korist mladima, ali pridonosi i naporima tijela nacionalne i lokalne vlasti, nevladinih organizacija te poduzeća pri suočavanju s raznim izazovima i krizama.

 

Do kraja ovogodišnjeg natječaja slijede rokovi za volonterske projekte, projekte stažiranja i zaposlenja te projekte solidarnosti 1. listopada 2020. godine. Rok za prijave Volonterskih timova u područjima visokog prioriteta je 17. rujna 2020., a za tu aktivnost prijave se podnose centralizirano Izvršnoj agenciji za obrazovanje, audiovizualne medije i kulturu.

 

Više informacija potražite u Pozivu na podnošenje prijedloga za program Europske snage solidarnosti za 2020. godinu te u Vodiču kroz program Europske snage solidarnosti.

 

datum objave: 21.07.2020.