Smjernice o organiziranju inkluzivnih i pristupačnih Erasmus+ događaja

skup simbola za različite oblike invaliditeta

 

U izdanju Confie objavljen je priručnik za organizaciju inkluzivnih i pristupačnih Erasmus+ događaja autorica Tijane Stojanovic i Dominique Montagnesse.

 

Smjernice o organiziranju inkluzivnih i pristupačnih Erasmus+ događaja publikacija je koja nudi praktične preporuke i savjete svim organizatorima Erasmus+ događaja koji svoje evente žele učiniti inkluzivnijima i pristupačnijima - od važnosti prijavnog obrasca, preko toga na što sve morate misliti prilikom biranja mjesta održavanja vaših događaja te kako oblikovati komunikaciju da bude pristupačna i inkluzivna, pa sve do savjeta za izradu prezentacija i angažmana tumača za znakovni jezik.

 

Inkluzivnost nije samo usluga koju činite drugima, jer uključivanjem postižete rezultate koji su raznolikiji, stvarate poticajno okruženje za učenje ispunjeno različitim pogledima na svijet i sami imate priliku naučiti nešto novo i drukčije. Uključivanjem također možete doprijeti do šire publike, a vaš projekt imati koristi od više gledišta i biti bolje prilagođen krajnjim korisnicima, naglašavaju autorice u uvodu ovog korisnog priručnika.

datum objave: 16.07.2020.