Study in Croatia predstavljen na radionici Internacionalizacija visokog obrazovanja u jeku i nakon pandemije COVID-19

Inicijativa Study in Croatia predstavljena je na radionici Internacionalizacija visokog obrazovanja u jeku i nakon pandemije COVID-19. Radionica u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje održana je 7. listopada 2021. godine putem aplikacije Zoom te je bila namijenjena djelatnicima hrvatskih visokih učilišta. Na radionici je Agencija za mobilnost i programe EU predstavila redizajnirani portal Study in Croatia koji služi kao jedan od alata kojim Republika Hrvatska radi na privlačenju većeg broja stranih studenata, odnosno na internacionalizaciji hrvatskog sustava visokog obrazovanja. Inicijativom Study in Croatia želi se povećati vidljivost RH kao poželjne destinacije za studij te time potaknuti što veći broj stranih studenata da upišu cjelokupni studij u RH.

 

Vizual Study in Croatia

 

Tijekom izlaganja, osim osvježenog portala, predstavljene su i ostale aktivnosti koje provodi Agencija za mobilnost i programe EU u okviru inicijative Study in Croatia: informativno-promotivne aktivnosti, ciljane kampanje na društvenim mrežama, priprema brošura, prezentacija i webinara, sudjelovanje na međunarodnim sajmovima visokog obrazovanja i slično.

 

Tijekom radionice su, osim Agencije za mobilnost i programe EU, izlaganja održali predstavnici Agencije za znanost i visoko obrazovanje, Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Teme izlaganja uključivale su akademsko priznavanje, promociju studijskih programa na stranom jeziku i targetiranje stranih studenata.

 

Na radionici je istaknuta važnost internacionalizacije obrazovanja, naglašena je potreba za zajedničkom promidžbom RH kao poželjne destinacije za studij za strane studente te za jačanjme suradnje između visokih učilišta, ministarstava, sektorskih agencija i stranih partnera (primjerice širih inicijativa kao što je Study in Europe).

datum objave: 08.10.2021.