HOME / Novosti /
Ugovoreno više desetaka projekata u okviru Europskih snaga solidarnosti

Ugovoreno više desetaka projekata u okviru Europskih snaga solidarnosti

U natječajnoj godini 2019. u okviru programa Europske snage solidarnosti odobrena su 42 projekta ukupne vrijednosti gotovo 890 tisuća eura, prema trenutno dostupnim podacima koji još nisu konačni. Među do sada ugovorenim projektima najviše je onih za volontiranje - ukupno 31. Ugovoreno je i 9 projekata solidarnosti te 2 za stažiranje i zaposlenje. Ukupno je ove godine na raspolaganju više od milijun i pol eura za hrvatske projekte. Ovo je druga natječajna godina, ali ustvari prva u kojoj je obuhvaćeno cjelogodišnje natječajno razdoblje. 2018. je krajem godine, nakon što je program Europske snage solidarnosti lansiran u Hrvatskoj, natječaj proveden na samo jednom roku.

 

Naziv aktivnosti

Broj prijava

Broj ugovorenih projekata

Volonterski projekti i volonterska partnerstva

48

31

Stražiranje i zaposlenje

2

2

Projekti solidarnosti

19

9

Ukupno

69

42

 

 

Aktivnost

Ugovoreno

Volonterski projekti i volonterska partnerstva

808.800,00 €

Stražiranje i zaposlenje

17.137,00 €

Projekti solidarnosti

61.326,00 €

Ukupno

887.263,00 €

 

Program Europske snage solidarnosti pokrenula je Europska komisija kako bi što većem broju mladih omogućila sudjelovanje u širokom rasponu aktivnosti kroz volontiranje ili stažiranje i zaposlenje. Svrha je doprinijeti rješavanju zahtjevnih situacija diljem Europske unije u cilju jačanja solidarnosti.

Sudjelovati mogu pojedinci, mladi od 18 do 30 godina iz zemalja članica Europske unije, uz uvjet da se registriraju na Portalu Europskih snaga solidarnosti, te javne i privatne organizacije koje posjeduju Oznaku kvalitete (Quality Label) kao akreditaciju za sudjelovanje u programu.

 

datum objave: 06.12.2019.