HOME / Novosti /
Uvodni sastanak koordinatora projekata Erasmus+ KA2 strateških partnerstava u području visokog obrazovanja

Uvodni sastanak koordinatora projekata Erasmus+ KA2 strateških partnerstava u području visokog obrazovanja

Zagreb, 27. rujna 2019. – Odjel za visoko obrazovanje organizirao je uvodni sastanak za koordinatore projekata u sklopu programa Erasmus+, Ključne aktivnosti 2: Strateška partnerstva u području visokog obrazovanja. Uz aktivno sudjelovanje, korisnici kojima su na natječaju Erasmus+ za 2019. godinu odobrena sredstva za ovu aktivnost na sastanku su se detaljno upoznali s osobitostima projektnog ciklusa, ugovornim obvezama i financijskim aspektima provedbe te područjem diseminacije i iskorištavanja rezultata. Uza savjete i provedbena iskustva dobili su smjernice za što kvalitetniju provedbu projekata.

 

 

Ponosni smo na porast broja prijava za KA2 strateška partnerstva u području visokog obrazovanja, kao i na kvalitetu zaprimljenih projektnih prijedloga!

 

Nakon provjere kvalitete i prema raspoloživim sredstvima od 20 je prijava na natječaju 2019. godine za financiranje odabrano 6 projektnih prijedloga, kojima je ukupno odobreno 1.389.681,00 eura financijske potpore:

 

  • Sveučilište u Zagrebu (Fakultet elektrotehnike i računarstva): Innovative Solutions based on Emerging Technologies for Improving Social Inclusion of People with Disabilities (INNOSID)
  • Mediteranski institut za istraživanje života: Personalized Medicine Inquiry-Based Education (PROMISE)
  • Visoko učilište Algebra: Applied Data Science Educational Ecosystem (ADSEE)
  • Sveučilište u Zagrebu (Filozofski fakultet): Integrated Methodologies to Historical Landscapes Recording: Participatory Approaches (HILAR)
  • Sveučilište u Dubrovniku: Inspiring digital entrepreneurship (IDEA)
  • Sveučilište u Zagrebu (Prehrambeno-biotehnološki fakultet): Teaching mathematics in STEM context for STEM students (mathSTEM)

 

Vrh K2 naziva se Sirenom Himalaja, no vjerujemo da naše KA2 projekte, kao i dosada, neće pokolebati nijedan „sirenski pjev“. Svim KA2 projektnim timovima želimo mnogo uspjeha u nastavku provedbe, tijekom koje ćemo im biti podrška na svakom koraku.

datum objave: 30.09.2019.