Veliki uspjeh hrvatske škole: Ušli u finale europskog fotonatječaja!

Ekonomska i turistička škola Daruvar u konkurenciji 112 timova iz 20 europskih zemalja ostvarila je veliki uspjeh na ovogodišnjem fotonatječaju #CedefopPhotoAward 2019 Europskog centra za razvoj strukturnog obrazovanja (CEDEFOP). Troje daruvarskih učenika je svojom inspirativnom fotopričom o mladom talentiranom kuharu Mateju osvojili stručni žiri i ušli u finale natječaja.

 

Učenici Lara Ivesa, Martina Stari i Dominik Žulj svojim su fotografijama uspjeli dočarati kulinarski talent i strast mladog kuhara Mateja prema hrani, naročito desertima. Tome u prilog su naveli kako je mladi chef večer prije foto-sessiona do 4h ujutro spravljao rođendanske torte. Da je riječ o iznimnom talentu govore pohvale raznih prestižnih hotela i brojne poslovne ponude koje prima. Usprkos komplimentima,  Matej bi se, doznajemo, rado nastavio dodatno školovati i usavršavati svoje kulinarske vještine. 

 

Za pobjedničke glasove u finalu s mladim Daruvarčanima borit će se učenički tim "Cultureconnects" iz austrijskog Graza. Termin online glasovanja  bit će naknadno objavljen.

 

Veliki uspjeh hrvatske škole: Ušli u finale europskog fotonatječaja! - Slika 1

Skinny chef Matej dobiva poslovne ponude sa svih strana

 

Veliki uspjeh hrvatske škole: Ušli u finale europskog fotonatječaja! - Slika 2

Večer prije foto-sessiona Matej je bio u kuhinji do 4 sata ujutro

datum objave: 19.07.2019.