Virtualni Sajam stipendija i visokog obrazovanja predstavlja brojne mogućnosti za studente 

Sajam stipendija i visokog obrazovanja u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja održat će se po drugi put u virtualnom izdanju u srijedu, 13. listopada. Sudionicima će na jednom mjestu biti dostupne sve važne informacije o obrazovnim institucijama i mogućnostima koje bi ih mogle usmjeriti i pomoći im u njihovom visokom obrazovanju u Hrvatskoj ili inozemstvu. 

 

Program će biti podijeljen u dva dijela: centralni dio programa sa sesijama prigodnih, aktualnih tema i dio s virtualnim štandovima izlagača. Pogledajte program centralnog dijela Sajma. 

 

Glavni dio programa trajat će od 10 do 16 sati, dok će virtualni štandovi za posjetitelje biti otvoreni od 12 do 14 sati.  

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije je i ove godine jedan od izlagača i glavnih sponzora Sajma. AMPEU virtualni štand bit će centralno informativno mjesto na kojem će sudionici saznati što se sve studentima nudi u okviru programa koji su u nadležnosti Agencije. Radi se o mogućnostima za studiranje i stručnu praksu u okviru Erasmusa+ najvećeg europskog programa za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.

Kroz CEEPUS - srednjoeuropski program akademske razmjene studentima su na raspolaganju sveučilišta srednje i jugoistočne Europe. Onima koje zanima istraživačka i znanstvena karijera svakako će biti korisne informacije koje će dobiti od Euraxessa, europske inicijative, koja uz krilaticu istraživači u pokretu promiče mobilnost istraživača i znanstvenika te uklanjanja prepreka slobodnom kretanju znanja. Prilike za stjecanje vještina i životnog iskustva kroz volontiranje u zemlji i inozemstvu mladima nude Europske snage solidarnosti. Koliko je, doista, široka i raznovrsna ponuda za studente i mlade otkriva besplatni informativni servis za mlade Eurodesk na svojoj karti mogućnosti. 

 

Kako biste napisali kvalitetan životopis i predstavili znanja i iskustva koja ste stekli kroz navedene programe te napravili sljedeći korak u karijeri na raspolaganju je besplatna online platforma Europass. 

 

Kako lepezu mogućnosti iskoristiti u pandemijskim uvjetima otkrit će Katarina Bilonić, voditeljica Odjela za visoko obrazovanje – partnerske zemlje, koja će pričati o prednostima virtualnih i kombiniranih mobilnosti s naglaskom na pogodnosti koje donosi u kontekstu novih Erasmus+ prioriteta (zeleno, digitalno i uključivo). 

 

Sudjelovanje na Sajmu stipendija je besplatno, a nakon što ispunite svoju prijavu, na e-mail adresu koju ste naveli u prijavi ćete dobiti poveznicu putem koje se možete uključiti. 

 

Virtualni Sajam stipendija i visokog obrazovanja predstavlja brojne mogućnosti za studente  - Slika 1

datum objave: 12.10.2021.