Završna konferencija projekta SkillsUp: učenici zadovoljni iskustvom mobilnosti

Održana je završna konferencija Erasmus+ projekta SkillsUp Srednje škole Čakovec kojem je na natječaju 2019. dodijeljena potpora u iznosu od 163.155 eura. Projekt je proveden u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u okviru Ključne aktivnosti 1- Mobilnost u svrhu učenja za pojedince.

Riječ je o konzorcijskom projektu u kojem su sudjelovale i Medicinska škola Varaždin te Srednja škola Pregrada. Tijekom dvije godine trajanja projekta održane su 54 mobilnosti u Sloveniji, Španjolskoj i Njemačkoj.

 

Na konferenciji je troje učenika podijelilo svoje iskustvo sudjelovanja na mobilnostima te su prenijeli svoje zadovoljstvo i zaključili su kako bi to iskustvo ponovili već sutra.

 

Među ostalima, sudjelovala je i Martina Dumančić iz Agencije za mobilnost i programe EU. Održala je prezentaciju rezultata Erasmus+ programa u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te je pohvalila uspjeh projekta i realizaciju u pandemijskim uvjetima.

“Iskrene čestitke koordinatoru projekta i cijelom projektnom timu na uspješno organiziranim i provedenim aktivnostima mobilnosti u vrijeme pandemije, kada je to bilo vrlo teško izvedivo!”, rekla je Martina Dumančić iz Agencije za mobilnost i programe EU.

 

Konferencija je održana online i pratilo ju je 40-ak sudionika.

 

Fotografije s održanih mobilnosti i druge informacije dostupne su na Facebook stranici projekta SkillsUp.

 

Na fotografiji Martina Dumančić iz AMPEU

datum objave: 09.06.2021.