Webinari za novo programsko razdoblje Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

Pogledajte snimke webinara po programskim područjima povodom početka nove generacije programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

U razdoblju od 29. ožujka do 9. travnja 2021. Agencija za mobilnost i programe EU organizirala je niz mrežnih seminara (webinara) namijenjenih potencijalnim prijaviteljima projekata u okviru programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti.

 

Webinari su održani s ciljem podrške svim zainteresiranima za podnošenje projektnih prijedloga u različitim programskim područjima.

 

Snimke webinara možete pogledati u nastavku.

 

 

RASPORED WEBINARA:

 

 1. PROGRAM EUROPSKE SNAGE SOLIDARNOSTI: Imamo ideju! - webinar o Projektima solidarnosti
  29. ožujka 2021.

Webinari za novo programsko razdoblje Erasmus+ i Europske snage solidarnosti - Slika 1
Cilj je webinara pojasniti aktivnost Projekti solidarnosti i kako prijaviti projekt, predstaviti primjere dobre prakse u Hrvatskoj te dati svima priliku da u otvorenom razgovoru dobiju povratnu informaciju za svoju projektnu ideju. Webinar je namijenjen mladim osobama od 18 do 30 godina, predstavnicima udruga, srednjih škola ili drugih organizacija i ustanova. Projekti solidarnosti mladima omogućuju da preuzmu inicijativu i potaknu konkretnu promjenu u svojoj zajednici.

 

DODATNA NAPOMENA: Svi zainteresirani za projekte volontiranja i Oznaku kvalitete mogu se javiti na savjetovanje putem e-adrese ess@mobilnost.hr.

 

Program rada webinara o Projektima solidarnosti

Pogledajte snimku webinara

 

 

 1. ERASMUS+, VISOKO OBRAZOVANJE

  Webinari za novo programsko razdoblje Erasmus+ i Europske snage solidarnosti - Slika 2

 

Predstavljanje Ključne aktivnosti 2 te centraliziranih aktivnosti u novom programu Erasmus+ za područje visokog obrazovanja, 31. ožujka 2021.

Tijekom webinara sudionici su imali prilike saznati relevantne informacije za prijavitelje Ključne aktivnosti 2 te centraliziranih aktivnosti u području visokog obrazovanja u novom programskom razdoblju.

Pogledajte snimku webinara

Predstavljanje Ključne aktivnosti 1 u novom programu Erasmus+
9. travnja 2021.

Tijekom webinara sudionici su saznali više informacija o Ključnoj aktivnosti 1 u području visokog obrazovanja u novom programskom razdoblju.

Pogledajte snimku webinara

 

 

 1. ERASMUS+, ODGOJ I OPĆE OBRAZOVANJE: Novi program - nove mogućnosti - predstavljanje Ključne aktivnosti 1 – Projekti mobilnosti i Ključne aktivnosti 2 - Partnerstva za suradnju u području odgoja i općeg obrazovanja u novom programskom razdoblju
  30. ožujka 2021.

Webinari za novo programsko razdoblje Erasmus+ i Europske snage solidarnosti - Slika 3

Potencijalni prijavitelji iz područja odgoja i općeg obrazovanja na ovom su događanju doznali novosti koje donosi novi program Erasmus +, što su i kako su koncipirani projekti mobilnosti, a kako partnerstva za suradnju, kako osmisliti i prijaviti projekt, kako unaprijediti rad svoje ustanove sudjelovanjem u Programu te poslušati primjere dobre prakse u provedbi nastavničkih i učeničkih mobilnosti te partnerstava za suradnju.

U novom Programu, važna je novost da projekti Školskih partnerstava nisu predviđeni, a mobilnosti učenika su podržane kao aktivnosti unutar projekata mobilnosti (KA1). Potencijalni prijavitelji su škole koje provode opće obrazovanje na predškolskoj, osnovnoškolskoj ili srednjoškolskoj razini; lokalna i regionalna javna tijela, koordinacijska tijela i druge organizacije aktivne u području školskog obrazovanja (visoka učilišta, udruge, tvrtke, knjižnice, tijela lokalnih i regionalnih vlasti i sl.).

 

Program rada webinara o Ključnim aktivnostima 1 i 2 u području odgoja i općeg obrazovanja

 

Pogledajte snimku webinara 

 

 

 1. ERASMUS+, OBRAZOVANJE ODRASLIH: Obrazovanje odraslih u novom programu Erasmus+: koje su mogućnosti?
  30. ožujka 2021.

Webinari za novo programsko razdoblje Erasmus+ i Europske snage solidarnosti - Slika 4

 

Webinar je namijenjen organizacijama koje nude programe općeg, nestrukovnog obrazovanja odraslih osoba te su zainteresirane za provedbu projekata u području obrazovanja odraslih, u okviru novog programskog razdoblja Erasmus+ 2021.-2027. Zainteresiranim sudionicima su predstavljene nove značajke i mogućnosti provedbe projekata s partnerima iz drugih zemalja EU-a u dvije ključne aktivnosti - mobilnosti u svrhu učenja za pojedince (Ključna aktivnost 1) i partnerstva za suradnju  (Ključna aktivnost 2).

 

Program rada webinara o obrazovanju odraslih u novom programu Erasmus+

 

Pogledajte snimku webinara

 

 

 1. ERASMUS+, STRUKOVNO OBRAZOVANJE I OSPOSOBLJAVANJE: Predstavljanje aktivnosti i mogućnosti u novom programskom razdoblju u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja
  31. ožujka 2021.

 

Webinari za novo programsko razdoblje Erasmus+ i Europske snage solidarnosti - Slika 5


Tijekom webinara predstavljene su Ključna aktivnost 1 i 2 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (VET) u novom programskom razdoblju.

 

Program rada webinara o Ključnim aktivnostima 1 i 2 u području  strukovnog obrazovanja i osposobljavanja

 

Pogledajte snimku webinara

 

 

 1. ERASMUS+, PODRUČJE MLADIH: Mogućnosti u okviru Erasmus+ područja za mlade u novom programskom razdoblju
  1. travnja 2021., 

Webinari za novo programsko razdoblje Erasmus+ i Europske snage solidarnosti - Slika 6


Cilj webinara je predstaviti glavne postavke Erasmus+ programa u području mladih za razdoblje 2021. -2027. te informirati potencijalne prijavitelje o novostima u okviru Ključne aktivnosti 1, koja obuhvaća projekte Razmjena mladih, Mobilnosti osoba koje rade s mladima te "novi-stari" format kojim se potiče aktivno sudjelovanje mladih - Aktivnosti sudjelovanja mladih. U drugom dijelu webinara, predstavljene su novosti u okviru Ključne aktivnosti 2 - Partnerstva za suradnju.

 

Pogledajte snimku webinara

 

 

Tutorials