Održan 3. Info dan mreža i inicijativa Euroguidance, eTwinning, Eurodesk i Europass

Održan 3. Info dan mreža i inicijativa Euroguidance, eTwinning, Eurodesk i Europass - Slika 1

 

Održan je 3. godišnji Info dan mreža i inicijativa u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije sa ciljem podizanja svijesti o važnosti cjeloživotnog profesionalnog usavršavanja. Svoje aktivnosti predstavile su četiri inicijative koje djeluju u okviru Agencije za mobilnost i programe EU koje se dotiču teme profesionalnog usmjeravanja – Euroguidance, europska mreža nacionalnih centara za podršku profesionalnom usmjeravanju; eTwinning, portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole; Eurodesk, info servis Europske komisije koji mladima i svima koji rade s mladima pruža kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade i Europass, portfelj od pet dokumenata čiji je glavni cilj predstaviti stečene vještine i kvalifikacije na jasan način koji je ujednačen u cijeloj Europi.

 

Održan 3. Info dan mreža i inicijativa Euroguidance, eTwinning, Eurodesk i Europass - Slika 2 Održan 3. Info dan mreža i inicijativa Euroguidance, eTwinning, Eurodesk i Europass - Slika 3

 

Psiholozi, pedagozi, predmetni nastavnici osnovnih i srednjih škola te predstavnici HZZ-a i drugih relevantnih institucija mogli su kroz praktične prezentacije doznati više o mogućnostima koje proizlaze iz navedenih inicijativa.

 

Održan 3. Info dan mreža i inicijativa Euroguidance, eTwinning, Eurodesk i Europass - Slika 4

 

Stotinjak sudionika imalo je priliku informirati se, postavljati pitanja, steći nova i korisna poznanstva, razmijeniti iskustva s kolegama te dobiti nove ideje vezane uz provedbu profesionalnog usmjeravanja u školama.

 

Galerija

 

Prezentacije: 

 

eTwwining

Eurodesk

Euroguidance

Europass

datum objave: 03.10.2016.