Inspirativne priče za buduće korisnike programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira događaj pod nazivom Inspiriraj se! #BudiErasmusPlusGeneracija u sklopu kojeg će uspješni korisnici programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti svojim iskustvenim pričama upoznati buduće korisnike s mogućnostima koje ovi programi nude u području odgoja, obrazovanja, osposobljavanja i mladih. Događaj počinje u 10 sati, 15. studenoga 2019., u Kongresnom centru FORUM Zagreb (Radnička cesta 50 – Centar Green Gold).Iskusni korisnici svojim će pričama i praktičnim savjetima budućim korisnicima dočarati kako ideju pretvoriti u uspješan projekt te kako najbolje prikazati rezultate i pozitivan utjecaj projekata na pojedince, njihove organizacije, ali i širu društvenu zajednicu. Primjerice, kako su postali primjer dobre projektne ideje otkrit će predstavnici udruge O.A.Z.A. koja organizira programe za mlade da postanu nosioci održivih društvenih promjena. Profesorica Hilarija Lozančić Benić iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik prezentirat će kako je njihov projekt jačanja jezičnih vještina, vrijedan više od 281 tisuću eura, postao primjer uspješne provedbe. Docent sa zagrebačkog FER-a dr.sc. Jurica Babić govorit će što je neophodno učiniti da bi projekt bio primjer uspješne diseminacije i učinka. Radi se o projektu INNOSOC u koji je uključeno 11 fakulteta iz osam europskih zemalja, koji zajednički rade na pronalaženju ICT inovativnih rješenja za društvene izazove današnjice. 

U dijelu Inspiracijski Café u opuštenoj atmosferi uspješni korisnici izložit će i prezentirati  opipljive rezultate svojih projekata. Zainteresirani će sudionici, primjerice, imati priliku testirati kako funkcionira 3D printer, isprobati edukativnu igru učenja povijesti i geografije na zabavan način te razmjenjivati iskustva na različite zanimljive teme.

U prilog daljnjem uzletu strukovnog obrazovanja pred kraj događaja ravnateljica AMPEU-a mr. sc. Antonija Gladović dodijelit će Erasmus+ povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te nagrade za projekte s najboljom primjenom ECVET-a, ključnog alata za priznavanje, prijenos i prikupljanje ishoda učenja stečenih u inozemstvu.

Događaj Inspiriraj se! idealna je prilika za sve potencijalne korisnike da se osnaže uključiti u Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, programe za koja su osigurana izdašna europska sredstava. Od 2014. do 2019. Hrvatska je za projekte iz programa Erasmus+ imala na raspolaganju 122,6 milijuna eura, od kojih je ugovoreno oko 95% sredstava, odnosno više od 115 milijuna eura. Tome treba dodati i kako su u okviru programa Europske snage solidarnosti, prema dostupnim podacima, ugovoreni projekti ukupne vrijednosti gotovo 890.000 eura.  

Program događaja Inspiriraj se! #BudiErasmusPlusGenaracija nalazi se na ovoj poveznici

Za sva dodatna pitanja obratite nam se na pr@mobilnost.hr.

 

datum objave: 28.10.2019.