Nacionalni informativni dani programa Obzor Europa

Obzor Europa Okvirni je program Europske unije za istraživanje i inovacije te jedan od ključnih instrumenata Unije za jačanje europskog istraživačkog prostora, osnaživanje europske konkurentnosti, usmjeravanje i ubrzavanje digitalne i zelene tranzicije, europskog oporavka, pripravnosti i otpornosti.

 

Vizual Obzor Europa

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nadležno je za koordiniranje sudjelovanja ustanova i organizacija iz RH u Programu te za koordinaciju rada mreže nacionalnih osoba za kontakt koje informiraju i savjetuju potencijalne prijavitelje te pružaju podršku uspješnim korisnicima tijekom provedbe njihovih projekata.

 

Od listopada do veljače 2022. Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnost i programe EU s nacionalnim osobama za kontakt organiziraju ciklus nacionalnih informativnih dana programa Obzor Europa o mogućnostima koje Program pruža u pojedinom području te o nadolazećim natječajnim rokovima. Termini, registracija i ostale informacije o događanjima bit će dostupni na hrvatskom portalu Obzor Europa, u rubrici Novosti.

 

Pozivamo zainteresirane prijavitelje iz Republike Hrvatske da iskoriste ovu priliku i sudjeluju na nadolazećim informativnim danima. Informativni dani obuhvatit će predstavljanje radnih programa 2021. – 2022. pojedinih područja programa Obzor Europa, nacionalni sustav podrške i mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU-a, usluge koje pružaju nacionalne osobe za kontakt, iskustva prijavitelja iz prethodnih natječaja i/ili iskustva evaluatora.

 

Cijenjene istraživačice i istraživače te administrativne djelatnike uključene u pripremu i provedbu projekata također pozivamo da se registriraju u Bazu Obzor Europa Agencije za mobilnost i programe Europske unije koju nacionalne osobe za kontakt koriste u svrhu slanja relevantnih informacija i najava registriranim korisnicima.

 

Veselimo se Vašem odazivu!

 

Popis nacionalnih informativnih dana programa Obzor Europa

 

12. listopada 2021.

Aktivnosti Marie Skłodowska-Curie – MSCA razmjena osoblja

26. listopada 2021.

Zajednički istraživački centar (JRC)

28. listopada 2021.*

Širenje sudjelovanja i Europski istraživački prostor

9. studenoga 2021.

Klima, energija i mobilnost

16. studenoga 2021.*

Hrana, biogospodarstvo, prirodni resursi, poljoprivreda i okoliš

23. studenoga 2021.

Zdravlje

25. studenoga 2021.

Kultura, kreativnost i uključivo društvo

25. studenoga 2021.

Digitalizacija, industrija i svemir

studeni 2021.

Europsko istraživačko vijeće (ERC)

studeni/prosinac 2021.

COST (European Cooperation in Science & Technology)

prosinac-veljača 2021.*

Prijava na natječaje programa Obzor Europa - Pravna i financijska pitanja

siječanj 2022.

Istraživačke infrastrukture

*Termini označeni asteriskom su najavni i podložni promjeni.

 

datum objave: 07.10.2021.