Tematski sastanak Digitalna suradnja i poučavanje

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) u četvrtak, 26. studenoga održala je godišnji tematski sastanak za korisnike Erasmusa+ područja odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te obrazovanja odraslih.

 

Više od 160 sudionika na online sastanku“Digitalna suradnja i poučavanje – prakse i primjeri iz Erasmusa+” imalo je priliku doznati više o korištenju digitalnih alata u radu, poučavanju i provedbi projekata, kao i razvijanju digitalnih kompetencija i osnaživanju Erasmus+ korisnika.

 

Tematski sastanak Digitalna suradnja i poučavanje - Slika 1

 

S obzirom na to da je digitalna dimenzija posve obilježila i obilježava naše poslovne, suradničke i poučavalačke prakse, a jačanje digitalnih kompetencija, uporabe digitalnog učenja i uvođenje inovativnih digitalnih praksi teme su snažno ugrađene u željene učinke i prioritete sadašnjeg i budućeg programa Erasmus+, ove smo godine tematski sastanak odlučili usmjeriti razmjeni informacija i iskustava na tu temu iz Erasmus+ projekata, naglasila je u uvodnom govoru pomoćnica ravnatelja AMPEU-a za područje obrazovanja Ljubica Petrović Baronica.

 

Uvod u sastanak i temu digitalnog obrazovanja zatim je preuzela moderatorica Maja Katinić Vidović, trenerica s dugogodišnjim iskustvom u modernizaciji procesa učenja, uspostavi sustava za upravljanje učenjem i izradi suvremenih e-Learning sadržaja. Sudionicima sastanka predstavila je detaljan pregled postojećih, odgovarajućih digitalnih alata, kao i proces učenja u online okruženju kako bi ih inspirirala za digitalizaciju njihovog načina rada i olakšala im taj proces.

 

Tematski sastanak Digitalna suradnja i poučavanje - Slika 2

 

Drugi dio programa bio je posvećen praksama i primjerima iz Erasmusa+ odnosno uspješnim primjerima korisnika iz tri programska područja: odgoj i opće obrazovanje, strukovno obrazovanje i osposobljavanje te obrazovanje odraslih.

Predstavnica za područje odgoja i općeg obrazovanja bila je eTwinning ambasadorica mag. educ. philol. angl. et germ. Arjana Blažić, koja je sudionike sastanka upoznala s izazovima učenja na daljinu i načinom na koji se oni mogu pretvoriti u prilike.

 

Tematski sastanak Digitalna suradnja i poučavanje - Slika 3

 

Za uspješne primjere područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja zadužene su bile predstavnice dviju institucija. O inovativnom obrazovnom modulu za elektromobilnost govorila je mr. Snježana Kovač, prof. psihologije iz Škole za cestovni promet Zagreb, a prof. mentor iz Turističko i ugostiteljske škole Dubrovnik Hilarija Lozančić Benić prikazala je jezični e-tečaj za zanimanja iz područja turizma i ugostiteljstva.

 

Tematski sastanak Digitalna suradnja i poučavanje - Slika 4

 

Mobilnu aplikaciju i online tečajeve za trudnice, kao primjer područja obrazovanja odraslih, prisutnima je predstavila Daniela Drandić, koordinatorica projekata iz Udruge RODA-roditelji u akciji.

 

Tematski sastanak Digitalna suradnja i poučavanje - Slika 5

 

 

Materijali sa sastanka:

 

Digitalno obrazovanje – pregled novosti i što nas je naučila korona-kriza, Maja Katinić Vidović

 

Uvod u e-učenje, Maja Katinić Vidović

 

Online i digitalni alati za korištenje u obrazovanju, Maja Katinić Vidović

 

Izazovi učenja na daljinu i kako ih pretvoriti u prilike, Arjana Blažić, eTwinning ambasadorica, 1. gimnazija, Zagreb

 

Language skills and intercultural issues in the hospitality industry: unity in diversity in the EU labour market, Hilarija Lozančić Benić, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 

Learning E-Mobility, mr. Snježana Kovač, prof., Škola za cestovni promet, Zagreb

 

 

 

 

 

datum objave: 27.11.2020.