Potpora pri prijavi 2016.

Informativno-edukativni seminari za program Erasmus+

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u prosincu 2015. g. organizira seminar za područje općeg obrazovanja, kao potporu potencijalnim prijaviteljima u upoznavanju s novostima u politikama obrazovanja, elementima kvalitete projekata u okviru programa Erasmus+ te u pripremi projektne prijave.

 

Seminar će se održati 14. prosinca 2015. g. u Hotelu Dubrovnik, Gajeva 1, Zagreb.

 

Cjeloviti tekst poziva i programa potražite ovdje.

 

Informacije o mogućnostima i uvjetima financiranja detaljnije proučite u Vodiču kroz program Erasmus+ za 2016. g., Ispravak te Dodatak. Dostupna je verzija i na hrvatskom jeziku ovdje.

Korisne prezentacije

Na poveznicama niže možete pronaći prezentacije s informativno-edukativnog seminara za jačanje kvalitete prijava na program Erasmus+, područje mladih održanog 14. prosinca 2015. u Zagrebu:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Često postavljana pitanja

Često postavljana pitanja (FAQ) o prijavi projekata možete naći ovdje.

Dodatne informacije za prijavitelje

  • Informacije o stanju proračuna i mogućnostima savjetovanja s programskim djelatnicima te ostale važne napomene vezane za posljednji rok za prijavu projekata u 2016. godini (4. listopada) možete pronaći ovdje.

 

  • Tehničke smjernice (Technical guidelines) za pomoć prijaviteljima u ispunjavanju elektroničkih obrazaca za aktivnosti kojima upravljaju nacionalne agencije. 

Savjetovanje

Radi što bolje pripreme projektnih prijedloga za predstojeći rok, pozivamo i podsjećamo sve zainteresirane organizacije i potencijalne prijavitelje na mogućnost savjetovanja s programskim djelatnicima do 18. rujna 2016.

 

Savjetovanja se u prvom redu  odvijaju putem e-pošte na adresu mladi@mobilnost.hr slanjem radne verzije projektne prijave ili popunjavanjem obrasca za savjetovanje.

 

U nastavku je moguće preuzeti obrazac osmišljen kako bi vam pomogao u strukturiranju projektne ideje. Molimo da ispunite obrazac prije nego što tražite savjete o svojoj prijavi/projektnoj ideji:

 

Dodatne informacije važne za sudjelovanje u programu Erasmus+

Uz dokumentaciju važnu kao potpora pri prijavi, za sudjelovanje u programu Erasmus+ važne su sljedeće informacije:

 

 

Više informacija o strukturi programa Erasmus+ prema sektorima i ključnim aktivnostima, kao i centraliziranim i decentraliziranim aktivnostima potražite ovdje.

 

Više informacija o samom programu Erasmus+ potražite ovdje.