Uvodni sastanak s korisnicima potpora Erasmus+ KA2 u području obrazovanja i osposobljavanja za 2020. godinu

Djelatnici Agencije za mobilnost i programe Europske unije održali su 24. rujna 2020. online Uvodni sastanak s korisnicima kojima je na ovogodišnjem natječaju odobreno financiranje Erasmus+ projekata strateških partnerstava u području odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te obrazovanja odraslih. Riječ je o projektima pristiglima na prvi ovogodišnji rok natječaja Erasmus+, a na sastanku je sudjelovalo oko 40 sudionika.

 

Korisnicima su predstavljene ugovorne obaveze i financijski aspekti provedbe projekata, prezentiran im je prikaz projektnog ciklusa te kako uspješno koristiti i promovirati rezultate projekta, predstavljeni su im primjeri dobre prakse te su imali priliku postavljati pitanja. Uvodni sastanci s korisnicima dio su redovnih aktivnosti djelatnika Agencije kojima je cilj informirati korisnike i pružiti im podršku u svrhu što kvalitetnije provedbe ugovorenih projekata. Također će u sljedećem razdoblju biti održana online individualna savjetovanja s korisnicima.

 

U području odgoja i općeg obrazovanja na natječaju Erasmus+ 2020. u okviru aktivnosti KA201 odobreno je financiranje sedam projekata u vrijednosti 1.679.118,00 eura. U području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u okviru aktivnosti KA202 ugovoreno je financiranje šest projekata s ukupno 1.054.388,00 eura.

U području obrazovanja odraslih odabrano je sedam projekata u okviru KA204 za koje je ugovoreno financiranje u vrijednosti ukupno 1.301.448,00 eura.

 

Dostupne su i prezentacije sa sastanka:

datum objave: 28.09.2020.