Provedba projekata 2019.

KAŠNJENJE U POTPISIVANJU SPORAZUMA ZA ROK 12.2.2019.

Sporazum između nacionalnih agencija i Europske komisije očekuje se sredinom svibnja. Do kašnjenja u potpisivanju Sporazuma između nacionalnih agencija i EK došlo je zbog tehničkih mjera predostrožnosti vezanih uz proračun Unije i situaciju s Brexitom. Shodno tome, potpisivanje Sporazuma između Agencije za mobilnost i programe EU i korisnika čiji su projekti odobreni za financiranje na roku 12. veljače 2019. godine očekuje se tijekom lipnja.

 

Slijedom kašnjenja u potpisivanju Sporazuma između Agencije i korisnika te, posljedično, kašnjenja u isplati predujma financijske potpore ističemo da sve projektne aktivnosti prije potpisivanja Sporazuma korisnici poduzimaju na vlastitu odgovornost i temeljem vlastitih financijskih sredstava. Međutim, sve izvršene aktivnosti i troškovi nastali prije potpisivanja Sporazuma priznat će se retroaktivno ako su u skladu sa sporazumnim obvezama i Vodičem kroz program Erasmus+.

 

Za sve informacije obratite nam se na adresu elektroničke pošte: mladi@mobilnost.hr.

Početni sastanak

POČETNI SASTANAK ROK: 12. VELJAČE 2019. GODINE

 

Prezentacije s početnog sastanka za korisnike sadrže informacije o tijeku projektnog ciklusa te tehničkim, ugovornim i praktičnim savjetima potrebnim za uspješnu provedbu vaših projekata. Prezentacije u pdf formatu možete preuzeti ovdje.

 

 

 

POČETNI SASTANAK ROK: 30. travnja 2019. GODINE

 

Prezentacije s početnog sastanka za korisnike sadrže informacije o tijeku projektnog ciklusa te tehničkim, ugovornim i praktičnim savjetima potrebnim za uspješnu provedbu vaših projekata. Prezentacije u pdf formatu možete preuzeti ovdje.

 

 

 

Prilozi Sporazuma

Izjave o sudjelovanju

 

Mobility Tool+

Mobility Tool+ je online platforma za suradnju, upravljanje i izvještavanje o projektima mobilnosti u okviru programa Erasmus+. Korisnici su dužni redovito ažurirati podatke na platformi Mobility Tool+.

 

Za pristup je potreban korisnički račun EU Login (pozivnicu putem maila automatski će dobiti kontakt osoba projekta; koja može dodjeljivati pristup drugim osobama iz projektnog tima).

 

Za korištenje Mobility Toola dostupni su vam:

 

 

***Priručnik za korisnike nalazi se i na početnoj stranici Mobility Toola nakon ulogiravanja

 

Dana 20. travnja 2018. održan je webinar s uputama za izradu završnog izvješća koje podnosite putem Mobility Tool+ alata. Možete ga pogledati na poveznici.