Potpora pri prijavi 2016.

Informativno-edukativni seminari za program Erasmus+

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u prosincu 2015. g. organizira seiminar za područje općeg obrazovanja, kao potporu potencijalnim prijaviteljima u upoznavanju s novostima u politikama obrazovanja, elementima kvalitete projekata u okviru programa Erasmus+ te u pripremi projektne prijave.

 

Seminar će se održati 8. prosinca 2015. g. u Hotelu Dubrovnik, Gajeva 1, Zagreb.

 

Cjeloviti tekst poziva i programa potražite ovdje.

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije također je pripremila i kratke dokumente koji mogu poslužiti prijaviteljima, a odnose se na formalne uvjete sudjelovanja za:

 

 

Gore navedeni dokumenti mogu poslužiti kao kratak presjek formalnih uvjeta i kratke upute, a detaljne informacije o mogućnostima i uvjetima financiranja proučite u Vodiču kroz program Erasmus+ za 2016. g.

Korisne prezentacije

Na poveznicama niže možete pronaći prezentacije sa informativno-edukativnog seminara za područje općeg obrazovanja održanog 8. prosinca 2015. g. u Zagrebu:

 

 

 

 

 

 

 

 

Video-zapis predavanja dr. sc. Borisa Jokića o Cjelovitoj kurikularnoj reformi potražite ovdje.

Katalog tečajeva i potpora pri traženju partnera

Mrežna stranica Europske komisije School Education Gateway (www.schooleducationgateway.eu) otvorena je nastavnicima i ostalom osoblju škola u svrhu upoznavanja i uključivanja u razne europske aktivnosti namijenjene školama.

 

Na stranici možete naći sljedeće Erasmus+ alate:

Katalog tečajeva (Course Catalogue) kao potporu Ključnoj aktivnosti 1

Mogućnosti za mobilnosti (Mobility Opportunities) kao potporu Ključnoj aktivnosti 1

Zahtjeve za strateška partnerstva (Strategic Partnership requests) kao potporu Ključnoj aktivnosti 2.

 

Katalog tečajeva namijenjen je nastavnom i nenastavnom osoblju škola zainteresiranom za tečajeve osposobljavanja u sklopu Europskoga razvojnog plana koji je dio prijavnog obrasca za Erasmus+.

 

Organizatori tečaja besplatno mogu dodavati svoje tečajeve u ovaj katalog.

 

Webinar Agencije za mobilnost i programe EU, od 21. prosinca 2015., o ulozi portala Gateway pri planiranju i provedbi Erasmus+ aktivnosti potražite ovdje.

 

Na webinaru je bilo riječi o mogućnostima portala Gateway u području općeg obrazovanja, te na koji način ga iskoristiti za traženje partnera, stručnih usavršavanja i umrežavanje s kolegama u Europi.

Dodatne upute za prijavitelje

Često postavljana pitanja

Često postavljana pitanja (FAQ) o KA1 mobilnosti osoblja u svrhu učenja možete pronaći ovdje.

Pojedinačna savjetovanja

Agencija za mobilnost i programe EU pruža mogućnost savjetovanja ustanove koja želi prijaviti projekt u okviru programa Erasmus+ za Ključnu aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince i/ili Ključnu aktivnost 2: Strateška partnerstva - Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse.

 

Povratnu informaciju možemo pružiti putem e-maila, telefona ili tijekom savjetodavnog sastanka u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije.

 

U tu smo svrhu izradili obrazac za savjetovanje projektnih prijedloga koji je namijenjen prijaviteljima projekata u strukturiranju projektne ideje. Ljubazno vas molimo da ispunite i pošaljete ispunjeni obrazac prije nego što tražite savjete o svojoj prijavi/projektnoj ideji.

 

Informacije o mogućnostima i uvjetima financiranja detaljnije proučite u Vodiču kroz program Erasmus+.

 

Rok za podnošenje obrasca za savjetovanje koncepta vašeg projekta za Ključnu aktivnost 1 - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince je 19. siječnja 2016. godine, a za Ključnu aktivnost 2 - Strateška partnerstva 10. ožujka 2016. godine.

 

Obrasce za savjetovanje potražite na poveznicama niže:

 

 

Ispunjeni obrazac za savjetovanje o vašem projektnom prijedlogu pošaljite na našu adresu elektroničke pošte odgojiopce@mobilnost.hr poštujući krajnji rok za njegovo slanje.